Waarschuwing

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Kan de map niet aanmakenPath: /var/www/html/sate.nl/www/cache/com_zoo

4.9/5 Waardering (40 beoordelingen)
  • Bereidingstijd: 16
  • Personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • kcal: 495
  • Vlees soort: Saté
Kip saté

Ingrediënten

  • 400gr Kipfilet
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sambal oelek
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gram pindakaas (met of zonder nootjes)
  • 150ML kraanwater
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • 10 sate stokjes

Bereiding

  1. Snijd de kip in stukjes van ongeveer 3 cm. Mix de kip met 80% van de ketjap en de 50% van de sambal in een kom. Pers 50% van de knoflook en mix deze met de kip. Laat de kip minstens 1,5 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water

  2. Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer dit alles tot een mooie gladde saus.

  3. Rijg de kip aan de satéstokjes en grill ze ongeveer 15 min. op de barbecue. Bestrooi ze aan het einde met het kokos en serveer het met de pindasaus.

    Tip: schaaltje kroepoek erbij